FREDAG HÄRLIGA FREDAG!



startade dagen med en långpromenad i min extremt använda METS-keps!



Vanliga kläder på, check!



Fika vid strömmen med mupparna!



Fick med mig 2 söta muppar hem på middag! Nu har några kilo mat, chips,paj och vin gått ner och jag har haft en sjukt mysig kväll! Dags att sova och peppa inför morgondagen- kommer bli asbra!!


Långhelg





Ledig fredag,lördag och söndag! Känslan är rätt bra måste jag säga!! Ikväll har jag, ida och henket fixat i lägenheten och nu börjar det verkligen likna nått! Idas rum fick lite möbler, vardagsrummet blev fullt, hallen fick sin byrå och mitt rum...ja det blev tomt! Tog ut min lilla bokhylla till vardagsrummet så helt plötsligt har jag bara kvar sängen och plåthyllan.

Imorgon ska vi handla lite smått och gott sen blir det Idol med lisa och ida, perfekt fredag!!
Puss och hadeee

Scrubs



Off to work! Känner att jag nästan längtar efter att ta på mig andra kläder än arbets/sport/myskläder som jag levt i de senaste 2 veckorna. Använda lite mascara och ta på sig ett par snygga skor. Kanske till helgen! Intressant fakta en sån här onsdagförmiddag! Puss

Han är fantastisk- Tack för musiken



Älskar lasses svar på när Niklas frågar om det är svårt att skriva om lycka;
" Om man nu är så lycklig behöver man väll inte skriva låtar!"



Du ser andra halvan av solen när den sjunker i väst
Jag sitter ensam här och undrar var vi hamnar härnäst
Med dig på andra sidan jorden får jag tid till ingenting
Medan natten fäller blå, kalla skuggor häromkring

Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej
Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig

En storm på väg i natt, rannsaka och bekänn.
Guds son ska komma nerstigen från himmelen igen.
Du ska stå naken framför sanningen och jordens alla kval.
Han ska pröva din styrka, han ska testa din moral.

Vi står tysta framför skälet, där sommaren tar slut
Som tonårsbarn på hemväg efter gårdagens debut
Nu skulle inget bli som förr, vi var i en annan division
Vi kunde höra höstens mörka vatten brusa under bron

Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej
Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig

Och alldeles nyss fick jag lyssna till ditt skratt
Och du berätta' att du saknar mig i natt, det gör jag med
Det är så tyst nerifrån gatan som det aldrig annars är
Det är som om natten här har sett allting och stilla sjunger med

En elegi för alla sorger den där hösten handla om
För en mor som sjukna in, för ett barn som aldrig kom
För skuggan över gårn där aldrig solen lyste in
För en ork som inte fanns, du sakna min, jag sakna din

För en tystnad mellan väggarna som skar genom cement
Två ögonpar i tomhet från september till advent
För en man som gick till jobbet som om inget hade hänt
För en kvinna som sa "allting är förstört, allt är bränt"


Välkommen hem



Köket. Har inte hunnit köpa stolar ännu så våra puffar (som samtidigt är bäst förvaringsplace)  fick agera som stolar. Invigde matbordet idag och åt kycklingsallad,mööms! Är förövrigt medveten om att gardinerna ej är upplagda ännu.. Som sagt, inget är riktigt klart.




Del av mitt rum



Lite suddiga bilder men här har ni en del av våran lägenhet och mittt rum, som inte är klart, men jag börjar närma mig nöjd! Önskar mig en lampa och pall från Ikea som jag ska ha som sängbord. Sen ska jag sätta fast sängramen (bara trätt på ett tyg över en kartong och lutat mot sängkanten). Tavlor ska upp! Sen väntar jag på min klädstång som jag verkligen verkligen ser fram emot att hämta ut! Plus en massa andra småsaker såklart men ja, pusselbitarna faller sakta men säkert samman för oss på tunnbindargatan!
Ida har varit här hela dagen och vi har försökt oss på en expedit-bokhylla från ikea ( tack Ikea föresten för att ni gör dom så fruktansvärt jobbiga att sätta ihop), insåg tillslut att vi behövde hjälp. Tragiskt men sant. Det är väll här en kille till roomie skulle passat bra? Ida är dock den som fixar sånt i detta hushåll, hon är snäppet( eller några hundra snäpp) bättre än mig på sånt!

Annars så har vi ett idol, ätit glass och myst ikväll! Imorgon återvänder jag till det verkliga livet och ska jobba istället för att glassa hemma hela dagarna. Så jobb imorgon till 21.30 sen jobb morgon på torsdag sen har jag låånghelg,GÖTT!

Grattis Ingrid 22 år!!!



Min TOKsöta vän och otroligt braiga pluggkompis blir idag stor! Dock trodde hon idag under frukosten att hon på riktigt fyllde 23...alltså fyller jag 24 om någon vecka?? Näe tack gud att det inte stämmer. Fortfarande är vi unga......

Firade henne idag med frukostbuffé på ett bagerie, gott vare kan jag ju meddela! Sen myste vi hemma hos henne och siri med film, te och päronsplit! Mycket mysig morgon:)

hata ikeagrejer!

At handla på ikea är kul. Men nästan bara panikågestattack framkallat om man har för kort tid på sig. Sist ut ur butiken var jag och ida, och märkte när jag kom hem att jag glömt mitt nya påslakan som skulle göra mitt rum. Vi var helt döda när vi körde hem till norpan och dumma som vi är så sätter vi oss och monterar ihop grejerna när vi kom hem. Ida fixade ihop matbordet och skulle ställa in det i köket. Men nej. Bordet kommer inte in genom dörren till köket. Då gav hon upp. Helt förståeligt. Jag satt själv och skruvade ihop en liten pallstege. Självklart krånglade den också och jag svor ett x antal gånger. Nu är den iaf klar och jag ska gå och lägga mig för jag är tröttare än vad jag brukar vara på föreläsnigarna..och då brukar det bara sluta på ett sätt. Tack och bock för mig.

Man måste dö några gånger innan man kan leva

Bästa dagen på praktiken! Hade hand om 3 patienter och jobbade i stort sett hela dagen själv med dom. Fick verkligen känna hur det känns att jobba som ssk och det är så himla kul! Sen så tycker jag om att jobba helg, mysigt när det är mindre personal, blir som tightare gäng.  Eftersom en del patienter blir hemskickade under helgen så har man på nått sätt extra mycket tid, trots mindre personal, som man kan sätta sig ner hos någon patient och prata (om det nu inte händer nått dramatiskt så det blr kaos).

Nu är jag typ tröttast i världen så ska soooova. Trodde jag skulle få sovmorgon men min hyresvärd plus målare dyker upp imorgonbitti och ska snygga till våran lägenhet..aja, vi är tacksamma över att vår hyresvärd är så snäll som verkligen ville fixa alla småfel i läggan.
Jag är iaf nöjd över att jag bara jobbar 2 dagar denna vecka, hur jääääääääääkla nice är inte det!?!






Soffiproppen och jaaa

Hugos

Sjukt bra kväll igår! Lisa hade gjort världens godaste middag med kyckling,potatis i ugn och en galet god sås till! Sen blev det tårta som också var för bra för att vara sann. Efter ca 3 krossade vinglas pga klantiga gäster (jag tar på mig ett) så gick vi ut och självklart så kan jag inte bara gå till ett ställe. Vimsade runt och gick tillslut in på Hugos där vi dansade tills stänging, ett tecken på att det varit en bra kväll!
Idag så mår jag ändå bra, blev lugnt trots allt. Ska jobba idag 14-21.30 sen börjar jag imorgon 06.45...känns lagomt kul. Jag har iaf spenderat några timmar nu oj plöjt igenom inredningssidor för att komma på vad jag ska göra med mitt rum. Inflyttningsfesten är på lördag om 1 vecka så då känner vi att vi gärna vill ha kommit en bit ändå! Så imorgon efter jobbet eller på tisdag far jag och ida till Ikea. Tråkigt egentligen med ikea men får väll bygga upp en grund därifrån och Erikshjälpen sen hitta gósaker allt eftersom!
Nuuu måste jag ta tag i mig och kanske kasta mig in i duschen.
Ha en fin dag!

Lisa 22 bast!!!



Födelsedagsmiddag hos lisa ikväll!

om du letar efter nån som ger mer än den tar





Promenad med lisa i det fina höstvädret efter några timmmars effektivt plugg! Med effektivt menar jag 1 timmes sömn därimellan...

jagorkarintemedmigsjälv

Imorgon är jag ledig och det är jag sjukt glad över!! Bland annat för att jag har insett att jag valt fel yrke. Vem stiger upp 05.00 för att gå på jobb??? Trött som jag var så var Ingrid självklart före mig på tågstation, snygg som alltid. Själv kom man springandes med mjukisbyxorna ut & in (påminde mig om gången jag sprang till bussen med skorna på fel fot...) och knallrosa nagellack. Ja bra start där! Hade inte så mycket till val utan började klösa bort nagellacket och förstöra naglarna och skämmas över mina byxor. Tur att ingoringo var med!!

jobbigt fräsh på denna bild



Tack och bock för mig!

tveksam bild meeeen..



Vi ägde första dagen på praktiken på lungmedicin! Det var skitkul men får verkligen panik över ansvaret denna termin. Iaf, vi ska göra det så jäkla bra att vi bara får guldstjärnor varje dag!!

PS: ALDRIG RÖKA!

ska spana in denna när vi åker till Ikea på lördag!


Living the dream



Ikväll är det mitt nya favoritprogram Sjukhuset! De är i linköpings universitetsjukhus och filmar så det gör det nästan ännu mer intressantare:) Imorgon är det min först praktikdag denna termin. Känns som om det är nu det börjar riktigt och man kommer få sjukt mycket ansvar. Galet kul men samtidigt läskigt. Och hur ska det gå för mig som tuppar av när jag ser ett sår...satt på en förläsning och hjärt och kärlsjukdomar och blev alldeles varm i kroppen när man såg en bild av sår som var nådigt äckliga. Vet inte riktigt om jag har så bra förutsättningar för att klara av praktiken på bägge fötterna. Men jag inspirera mig lite med att se Sjukhuset och kanske inse att det kan bli nått av mig med, förhoppningsvis.

Blir mer och mer medveten om hur viktigt motion och kosten är under denna utbildningen. Såklart man vet att det är superduperviktigt men när varje föreläsning handlar till stor del om sjukdomar som uppkommit pga dålig levnadsstil så börjar man fundera. Så efter skolan idag så tog jag en löprunda, och bestämmde mig för att från och med nu Alltid ta det långa varvet. Tog mig igenom och var lagomt död. Med gud så mycket bättre man mår av motion!! Ta tag i mitt liv är höstens mål (ja jag vet, det säger man alltid)!! Nu gäller det iaf allt- skolan,motion,kost,göra saker jag mår bra av, ta itu med det dåliga, unna mig dagar då jag bara kan göra precis vad jag vill, ekonomiska biten, hålla ordning och mysa så mycket som möjligt med mina fina vänner.

Måndagens lista




- Plugg inför morgondagens basgrupp
- Städa köket
- Göra matlådor
- Påbörja mitt nyttiga liv med att göra en matlista
- Skicka lärandeplan
- Städa mitt rum plus övrigt
- Fixa skattepapper
- Bada
- Se idol
- Spela laserdome


Fick den där underbara värken istället. Fick ett jag-deppar-och-klarar-inte-av-att-plugga. Fick idén att göra fler än 4 matlådor, närmare bestämt 11...Så min kväll blev inte lika effektiv som tänkt. Hann iaf pricka av matlådor, städa rummet och skicka lärandeplanen. Man får väll helt enkelt se det som bättre än ingenting!


så känns det som om världen skulle rasa



Konstigt hur saker och ting bara kan dyka upp och få dig att gå från 100 till 0. När varje tanke som börjar på "aldrig mer" dyker upp och får dig att inse att allt inte är så enkelt. Tankar du inte vill tänka dyker upp. Det finns inget du kan göra åt saken för stunden. Du får inte berätta precis hur det är för det skulle ändå inte komma ut på rätt sätt. Allt blir bara fel.


helgen som vi fick besök av 4 belgare och en norsk



(varför tar man tusen bilder per utekväll som ser precis ut som den sista???)

en vacker dag

Gud vad jag borde räkna matte. Jag är ju kass! Har istället skrivit CV och skickat in till personlig ass.företag. Funderar på att skaffa mig ett extrajobb så jag kan beta av lite lånade pengar och ha råd med att köpa en öl på trappan 1 vecka innan CSN kommer.
Sen har jag prata med fina ella, försökt ta igen den senaste månaden typ:) Annars har jag tittat på onödigt många bloggar, planerat veckan..

Helgen blev iaf super! Sminket är fortfarande kvar och jag fick traska hem imorse från Sofia i trasiga klackar och klänning. Börjar bli en klassiker det där! Sofia är dock väldigt bra att traska hem med från krogen. En typisk kväll när vi kommer hem från krogen ser ut ungefär såhär: Hon pratar. Pratar ännu mer. Blir mer och mer upprörd över något. Jag lagar mat. Vi äter mat. Hon pratar medans hon tuggar. Jag förflyttar mig smidigt närmare och närmare sängen. Hon sitter kvar vid bordet och pratar. Jag kryper ner i sängen. Hon pratar. Jag somnar. Hon blir sårad för att jag somnar medans hon snackar. Vi vaknar och skrattar åt gårkvällen i några timmar och äter lyxfrukost!
NU ska jag plugga effektivt i 2 timmar (smart idé med tanke på tentan som är imorgon) och sen kommer hon hit med pizza!! Kl 8 ska vi träffa min sambo och se basketfinalen på en pub där siren jobbar, myssöndag!!

Jag vet att jag är så mycket bättre i fantasin men den får man inte leva i


 




vi firade tentan några månader försent. Fantastisk fest måste jag säga!


Mysiga mornar



Helt fantastiska människor! Haft en sån himla bra vecka med massa träning, fira-tenta-sup-12 till 01, frukostdejter, tårtkalas, middag+spelkväll på Trappan, plugg, praktikintroduktion osvosv...Ja king helt enkelt! Blir inte så mycket uppdatering här eftersom jag inte har något internet i lägenheten, dock säger internetansvariga Ida att det ska fixas i helgen! I helgen blir det kanske ett besök på ikea så jag kan få ordning på alla mina grejer som ligger utspridda...

Puss och kram!

allt för att inte plugga..



Sitter på skolan och gör allt utom plugg. Meeen NU är det dags att sätta igång, om 13 min vill säga.

"Wanna dejt me?"

Har inte hunnit skriva nått om new york än. Kanske för att det finns så mycket att skriva och jag tar mig inte tiden. Iaf så var det världens bästa resa med de 2 finaste av de finaste! Shoppingbudgeten översteg själva total-res-budgeten, fick en hårklippning och manikyr på det äckligaste stället i new york-blev dock väldigt nöjd!, åt alldeles för många hamburgare, åt den bästa frukosten med färska jordgubbar och blåbär varje morgon, vinkade in mer taxibilar under 7 dagar som jag gjort under mina 22 år, letade efter braiga nattklubbar i flera timmar, var på en sjukt nice nattklubb på ett tak med den finaste utsikten, blev idas bitch (som vanligt) samtidgt som elin försökte lära mig att "ta-ingen-skit"..gick ju sådär, såg mamma mia på broadway som jag är förälskad i, åt den bästa bullen i mitt liv, vinlunch, strosade runt i mysiga kvarter, såg en riktig street-basketmatch in tha hood,  vandrade brooklyn bridge fram och tillbaka, träffade otrooligt många trevliga amerikaner, såg METS spela efter 2 timmars försening, jordbävning som vi missade, myste med mina brudar...ja jag kan fortsätta ett bra tag till! Summan av allt är iaf att det var en heelt fantastisk resa, TACK flickor:)


hos soffipropp

Lite för mycket som händer just nu. Bor lite här och där, dock är det väääldigt mysigt att bo hos mina vänner, och har resväskor lite här och där. Mitt i allt så är det sjukt mycket i skolan. Jag har inte hunnit plugga i närheten av det jag tänkt idag meen jag har kollat upp lite saker, beställt böcker för 1800 fina kr och planerat lite. Så kaos Ja.

Ikväll har jag flörtat till mig en sängplats hos sofia och imorgonbitti åker vi till ikea för att fylla läggan med lite fina möbler:) Hittade btw en walk in closet i ett av våra rum idag i nya lägenheten, den såg vi inte när vi var på visning! vi får se vem som får rummet först, jag eller ida:)
Imorgonkväll blir det invigning av lägenheten! Ska sitta och dricka vin med klassens bästa på golvet bland kartonger och resväskor sen utgång, myycket bra:)

RSS 2.0