det var en bra kväll igår va?


Tillägnat till Lotta Ida och Theresa:
må köttätande myror äta upp dina ögonlock så att du alltid är trött
och även när du är pigg så ser duu väldigt väldigt väldigt trött ut

Blä

åhh ääckligt ja

work



Och ikväll blir det utflyttningsfest! Bra lördag med andra ord

ut

Snart slutar ida och jag ska möta upp henne för att dricka öl. Hon behöver det för att hon ska fira sin långlediga helg och jag behöver bara det. Eftersom hon jobbar så körde jag en egen förfest a la plugg Immunförsvaret! Suttit sen med några av brudarna i lägenheten och myst med en massa goda späckgrejer! Nu ska jag kanske ta tag i mig själv och trycka dit lite smink så jag ser vaken ut. Kanske slänga på mig en klänning istället för mjukiskläder. Sen ska det beställas öl och babblas!


kvällens sista cigarrett

Segaste dagen någonsin. Tankarna snurrade i huvudet, klump i magen för att jag snart ska lämna oslo och sen så hade jag noll motivation till att göra ett bra jobb. Imorgon har jag leverans, börja alltså 06.30...fytusan vad jag borde sova nu egentligen! Positivt är ju att jag slutar tidigt och det ska tydligen vara sol så tänkte kanse sätta mig i någon park och plugga lite. På kvällen blir det kanske något glas ute om vädret fortfarande håller i sig!
Hadee

Något som finns i tankarna hela tiden


veronica maggio


somliga ljus brinner aldrig ut

Man glömmer stundtals bort vilken tragedi som drabbat oslo, haft en mysig kväll med film och skratt med emelie. I efterhand så får man på nått sätt dåligt samvete över att man skrattar och har kul..
Känns jätteskumt att gå tillbaka till jobbet imorgon. Jag har undvikit stan sen smällen och vill helst inte dit igen, dock så tror jag att det är bra att ta tag i det och se hur det ser ut. Efter jag slutat så tänkte jag gå och tända ljus och see´hur staden ser ut. Så himla tragisk händelse, trodde aldrig att man skulle vara med om något liknande..

Och må dina hårddiskar förevigt alltid krasha



Obeskrivligt bra. Om ett x antal år så kommer du stå brevid mig när jag gifter mig med thi Man i mitt liv. Om ett x antal år kommer vi gå tillsammans med våra barnvagnar och skratta åt hur vi hamnde i detta stadie i livet efter att ha levt de glada ungdomens dagar. Om ett x antal år så kommer vi gå med våra rullatorer tillsammans och prata om våra äventyr ihop och fortfarande älska timuktus text till Resten av ditt liv.
Vi är schiiiiitbra och kommer alltid vara schiiiitbra:)

cashen rullar in som dom ska

JAAA jag kan börja leva igen! Imorgon får jag lön och jag får för juni och juli vilket är heeeeelt underbart! Jag slipper låna mer pengar av pappa, jag kan betala mina egna drinkar istället för att alltid låna  lottas kort, jag behöver inte stå ooch fundera om jag verkligen har råd att köpa en banan, jag slipper tacka nej till mysiga uteserveringskvällar, jag slipper titta på ida med hundögon och fråga om hon kan föra över pengar, jag kan köpa en efterlängtat tröja på Herr som är på rea och kostar 99kr! OCH JAG KAN BOKA NEW YORK!!:D

91 döda

Vaknar och ser att dödsantalet har ökat sjukt mycket. Just nu ligger det på 91 dödade. Helt overkligt att någon kan göra detta! Motivationen att sätta sig och plugga är noll och även så jobbmotivationen. Känns som det kommer vara dystert inne i stan den tiden vi är kvar här..

Overkligt

Overkligt att befinna sig i ett land under terrorattacker. När det small så var jag på jobbet som ligger 2 kvarter bort från platsen. Vi utrymde hela zara när vi hörde brandlarmet och gatan var fullproppad med folk när vi kom ut. Allt var ganska lugnt, vi såg några fönster som sprängts men tänkte inte att det var så allvarligt som det faktiskt var. Efter en stund får vi veta att det är en bomb som smällt och helt plötsligt så börjar hela Karl Johans gate löpa i panik. Ingen visste vad man löpte ifrån men eftersom alla skrek och det var kaos så löpte man allt man kunde. Kommer nog aldrig glömma den paniken som man greps av när man hör ordet "bomb" och se alla människor runt omkring sig bara springa. Det visade sig att det var en terrorattack och allt kändes bara overkligt. Som tur var så bodde min chef nära mig så vi gick hem tillsammans, kände att det sista man ville göra är att gå hem själv och inte riktigt veta vilka områden man skulle undvika.

Ikväll har hela kollektivet varit hemma och bara tagit det lugnt. Lagade tacos och drack lite rödvin och läste alla nyheter som ploppade upp under kvällen. Sjukt tragiskt att en man även skjutit ihjäl några ungdomar på en ö. Helt jävla sjukt hur man kan göra sånt.
Men alla som jag känner mår iaf bra. Man är fortfarande lite chockad och känner att man varit helt off hela kvällen. Blir "spännande" att se hur allting urartar sig. Just nu vill jag bara hem till trygga skellefteå! Imorgon har vi stängt på zara, får se hur det blir nästa vecka. Jag tänker då iinte gå dit om det fortfarande är oroligt..
Så nu vet ni där hemma lite mer! Puss och kram

Det är en sån kväll ikväll


tryckt en norsk mjukkaka trots att den slutade vara god efter halva
tryckt en liter mjölk till den
tryckt en gröt
tryckt ett ägg
lyssnar på maggio i min ensamhet medan ingo och lotta ser henne live
lampan har gått så det är kolsvart
jag ska sova ensam inatt
mina fötter luktar fortfarande fotsvett efter jobbet
jag måste ställa väckaren på 07.00 för hinna plugga eller löpa innan jobbet
jag måste välja ikväll vad jag ska ha på mig imorgon
jag vet fortfarande inte hur mycket skatt jag får tillbaka
jag har skrivit under uppsägningspapper
jag räknade om kassan 3 gånger
immunförsvaret ligger och stirrar på mig
jag måste gå och lägga mig nu för jag försöker vända tillbaka dygnet nu när lotta är borta. annars så ligger vi alltid och pratar till 2 på natta.


MEEEN det finns bra saker som händer imorgon:
Slipper stägningen
Direkt när jag stämplar ut från jobbet ska jag korka upp flaskan med några vänner från jobbet.
Vi kanske går och shakar på nått bra ställe
Vi får sverige-besök
Och sist men inte minst: jag får helg imorgon kl 17.30 och är ledig fram till måndag!:D

Då kör vi igång

17 augusti smäller det och jag ska fan i mig kunna ALLT då! Så man kan säga att sommarlovet från skolan nu är över, det blir istället jobb kombinerat med plugg och allt annat som oslo har att erbjuda! Men det kommer vara så värt det när jag spikar tentan.

?



Turist? Nääeee...Självklart var jag tvungen att plaska i vattnet i parken på våran turist-utflykt samtidigt som en vind kommer och jag blir litt blöt. Däräv den väldigt konstiga bilden.Interssant fakta-check!

Idag har mina kusiner plus pojkvän hälsat på! Lagade en sjukt god middag och hann ta igen det senaste året lite kort och gott. Alltid mysigt med besök, speciellt av dom som man inte träffat på så länge! Vem kommer näst på tur??

give anything to make you smile

Ibland vet man inte vart man ska ta vägen. Ena stunden är man lyckligast på denna jord, nästa stund så vill man bara tjuta och undvika allt som har med livet att göra. Kom hem från jobbet senare än vanligt och tröttare än vanligt. Tur nog så har jag världens bästa roomie och en annan roomie bara ett telefonsamtal bort och vips så blev allt snäppet bättre. Men fan, varför ska livet vara såhär svårt? Nu har jag iaf sagt upp mig och känner mig som en idiot. Förhoppningsvis så löser sig uppsägningen så jag kan sluta den 6 augusti..Sen väntar jag fortfarande på att jag ska få pengar in på kontot, vilket aldrig verkar vilja dyka upp. Ett G på tentan som jag inte tagit tag i vore ju också som bra. Sen så kan mitt övriga liv få börja klarna också. Känns som att jag bygger upp höga förväntningar, lever i en bubbla och hoppas att allt ska vara som jag vill. Sen vaknar man och märker att det var bättre i tankarna än i verkligheten och då spricker allt. Allt blir inte som i drömmar och jag antar att man måste ta sig igenom den här biten också. Men saknad gör ont.


idag är vi riktigt tjockisar i soffan


Ida med läsk,chips,godis och en dator i högsta hugg! that's how we do it på torshov! Byter ut mat mot chips, det är lite för jobbigt att laga middag känner jag!

Föresten, är "ja jag ska inte klaga" norrlänningars vanligaste mening eller är hela svenska folket lika förälskade i att säga det?

Medan jag viker hundratusen reaplagg



Älskar den här låten! Dock är denna remix inte lika bra som band of horses orginal men videon var ganska så underbar tycker jag. Iaf fram tills att skiter sig.

Du har fri på onsdag

Underbara lediga onsdag!!!
Morgonen började riktigt bra! Dagen fortsatte vara riktigt bra och inte blev kvällen nå sämre int!
Bestämde oss för att göra lunchlåda a la räksallad och ta med ut till Frognerparken där vi tänkte bänka oss för stek hela dagen. Sjukt mysigt i parken, den är helt fantastiskt vacker och vi är nog bäst på att babbla om allt mellan himmel i jord:) Köpte glass och koooste oss! När molnen kom så kände vi för att gå och shoppa lite på Majourstuen (som har ett mysigt shoppingstråk). Jag hittade en klänning med världens snyggaste rygg för hela 75kr och Lotta tyckte att hon fyndade också (2 klänningar för 700kr..liite budgetskillnad)..Dock så krävdes det hjälp från sverige när kortautomaten visade ett Big NO NO..
Handlade lite mat inför våran efterlängtade grillning men struntade i grllen och stekte bara vårat kött när vi insåg att solen lämnat våran mysiga bakgård.Drack lite rödvin, tog på oss våra nya klänningar och mötte upp Liv och hennes vänner inne i stan på ett sjukt mysigt uteställe! Kom hem vid 1 och satte uppe och pratade med ida fram till 3..men det var värt varenda sekund trots jag är lite trött nu:)

Åh jag mår så himla bra av vissa människor! Hur bortskämd är man inte när man kan lägga sig varje kväll och känna att man lärt känna så många bra personer och de gör en gladast i världen?! Sånna här dagar är dom bästa.



En full och en dryg. Men ack så bra ihop:)

måndagsmorgon

God morgon!
Igår gick vi på bio och såg "bad teacher" som var riktigt rolig, en sån där lättsam film som man kan skratta sig igenom. Mysigt att gå på bio, måste bli lite mer som emma:) Idag fick jag en skön sovmorgon och känner mig fakiskt lite utvilad, heeelt underbart! Självklart så jobbar jag stägning igen på zara och missar en av de få soliga dagarna här i oslo, men jag är inte alls bitter!
Nu väntar frukost med ii på apberget.PUSS


Våran longboard lektion, min lärare försöker springa ur bild så det ska se ut som jag klarar mig helt själv..

Vi drog till KålbotN

Frisk kväll!
Tåg till KålbotN (med norrländskt uttal)
Väntade oss röda mattan och hämtning av en porshe. Blev en skrotbil och ingen röd matta.
Husfest i sinne
4 svenske jenter och en hög med killar födda 97, idas arbetskamrater.
Norska chipspåsar ( älskar inte alls sitt eget land)
De snittade 1 cigarettpaket per kille
En brat som försökte ragga på allt med 2 ben med repliken "jag är bara 20 men jag är mycket bättre i sängen än de där 2 killarna tillsammans"....han fick ju självklart ligga......
Insåg att vi börjar bli till åren när KålbotN-tjejer dök upp
Norska mot svenska-battle (någon påstod att svenskar förstår norrman bättre...var tvunget att bevisas.
Panik när vi insåg att vi inte kommer få oss in till oslo centrum. ( trodde vi skulle dö).
Någon tar en för laget och fixar skjuss kl 04.
Någon hamnade på lägenhetsvisning
Någon ringer alldeles för många fyllesamtal
Någon gör nummer 2 i busken på gården
Någon gifte sig
Någon slocknade på balkongen


Idag var man fortfarande lite lurig. Dock så mår man som en gud nu när man fått trycka tacos. Ida har fått fulladdat batterie och springer runt som en duracellkanin och tjatar på oss att vi ska göra nått av dagen. På schemat står museum och en massa grejs. Dock så funderra jag på att Emelie får rasta ida idag så jag får sega på hemma och se film. Jag och emelie ska göra ett schema över vems tur det är att rasta ida på hennes lediga dagar. Snackar om att släppa ut hon på bakgården så hon får springa av sig.
Ikväll blir det bio, herre min gud.


hej, ska vi ta en onsdagsöl ikväll?



Du är för underbar!

Ja e inte bitter

Jag hoppas du,
Aldrig någonsin igen kan komma ihåg en pin-kod,
asså aldrig, även när du får en ny.
Och må din klocka alltid gå tjugo minuter för sakta,
så att du alltid kommer för sent
Och må köttätande myror äta upp dina ögolock så att du alltid är trött
Och även när du är pigg så ser du väldigt väldigt väldigt trött ut..
Och må dina hårddiskar förevigt alltid krasha



morgon



bor man i detta kollektiv så får man räkna med att allt man behöver på morgonen för att äta finns i diskmaskinen. Idag blev det gröt i en Djuptalllrik och en stekspade som sked. Nu ska jag städa (annars flyttar nog lotta snart) sen möta upp brudarna för att spendera en ledig dag i solen! Som hade lovat dyka upp...

kvällen på Blå



Jag,maria och fanny var ute på Blå här i oslo precis innan jag åkte till skell. Det blev en sjukt bra och verkligen oväntad kväll! Vi hade precis gett upp för kön var längre än vårat land, och började traska till ett annat ställe. Från ingenstans dyker en kort man vinglandes upp och frågar lite sluddrigt varför jenterna går ifrån Blå...vi svarade lite drygt " det märker du när du ser kön". Nu var det dock så att denna sköna man, Tage alexander som han så fint hette, påstod att han spelade i bandet och kunde få in oss. Vi blev lite tveksamma men kände att det var värt ett försök, hade inget att förlora (förutom våran stolthet om vi hade varit tvugna att gå tillbaka om vi fått ett nekande..). Men fan, Tage alexander tog in oss smidigt och önskade oss en bra kväll och försvann upp bakom scen igen! Vi började fundera då vad han spelade i banden..det visade sig att han inte direkt spelade något, han stod backstage och drack öl sen efter kanske 30 min så sa sångaren i bandet att han lovat Tage att han skulle få ett solo...han sprang upp på scen och låtsades spela trumpet och självklart fick han världens bästa heja-klack a la svenska jenterna!
Blå var iaf lika bra som föväntat, alla har verkligen höjt det till skyarna och ja..helt perfekt ställe på söndagar!

lotta gillar mig. Innerst inne.

Live från oslo!:
Lottas godnatt-fras
"Men det är väll ingeting matilda, du har bara gjort bort dig"
Detta säger hon efter att tidigare nämt ett x-antal gånger om hur mycket jag gjort bort mig. Jäkla norska alltså!!
Sedan dumförklarar hon mig för att jag gjorde ännu en klantig grej. Herregud, jag är ju inte lätt att dela liv med!
Och till sist men inte minst "vi är fan lika illa!!"

Och ingrid, Tack för mys-skype!!!!:)


år och dagar sedan

Oslohäng



Har hunnit vara hemma i skell:



Sen tillbaka till Oslo och utgång

RSS 2.0