Me+You+Trondheim




Kändes nästan som om det var igår vi satt i Trondheim på uteserveringarna och unnade oss mat & vin.
Idag bänkade vi oss på CK istället. Inte lika vackert och inte lika soligt, men ack så mysigt!

Red light





Julen på Knutgatan



Look at the stars Look how they shine for you

Svårt att veta vad som är bäst för sig själv när så många har sina teorier. Jag har absolut ingen aning om vad som är bäst för mig. Samtidigt så har jag insett (med hjälpa av kloka vänner) att jag kan inte göra annat än pröva mig fram. Och jag har prövat en väg nu när jag varit hemma i skell och det har känts väldigt bra och stundtals väldigt jobbigt. Men samtidigt så har det inte varit såhär bra som det är nu på väldigt länge. Jag har haft en speciell nära vän i mina tankar väldigt mycket, men tankarna har varit mindre "problematiska" eller vad man nu ska säga...dom har inte varit lika plågande och energikrävande som dom varit under hela hösten.
Sen så vet jag som sagt inte vad som är bäst i långa loppet. Men vem vet egentligen det innan man har prövat olika vägar att gå? Svårt som tusan vissa stunder (man börjar fundera på hur man egentligen funkar), men då dyker dom där stunderna som är helt fantastiska upp och man känner sig faktiskt stark och tillfreds med hela situationen.

Har väll insett att allt behöver inte vara svart vitt. Det kan finnas något mellanting också, iaf för ett tag och förhoppningsvis för en lång lång tid. Nu svamlar jag tänker väll ni. Och ja, det gör jag nog också. Men allt jag skriver här är för att få skriva av mig och blir det svammel och ingen förstår så okej. Det gör inte så mycket för mig, jag förstår själv och det är kanske egentligen det som räknas mest.


Magiskt


When you lose something you can't replace




Mysig dag med många efterlängtade ansikten! Sen stunder man bara vill pausa för ett tag.

Mysiga norrland



Annandagen är alltid hemsk. Man vaknar upp och känner sig mördbultad. Man börjar fundera på hur man ska bli av med årets värsta huvudvärk. Man märker att man är ännu ett år äldre och klarar inte av lika mycket. Man måste pinsamt tacka nej till en familjepromenad kl 15 för att man fortfarande är helt förstörd. Man måste ta toalettstolen som sista utväg.

Men så vänder dagen! Bror åker och köper bakismat. Familjen myser vid granen och äter den flotta maten. Man börjar känna sig levande igen. Man har tid att bara sitta i soffan med en bok tillsammans med mamma som läser tidningen. Hinner umgås och prata och verkligen ta det så lugnt man bara kan. Sen äter man lite mer julmat och inser att det var sista gången man åt julmat i år. Sen så avslutar man kvällen med att se en bra film med famlijen och känner att det blev en fantastisk skön dag trots den eviga "dunkande mot ett träd"-känslan som huvudet måste konstant utsättas för.
Och juldagen igår..ja det blev en riktigt bra kväll och jag fick ännu en gång bevisat att jag har den bästa brorsan i världen.

Up in flames

So it's over
This time, I know, it's gone
Salt water
Tasted it too long
I only know I'm wrong
Now I know it's gone

Up in flames
Up in flames
Up in flames

We have slowly gone

So it's over
This time you're flying on
This time, I know no song

Princess Of China



Julbakat med mamma ikväll! Vi båda har ätit sjukt mycket smet så det är otroligt att det blev kvar nått till slutet av bakningen. Gott blev det iaf och imorgon ska jag vidare och julbaka med mormor och äta ännu mer!

Inspiration




Jag tänkte göra om mitt rum när jag kommer hem och köra på beige och vitt, fastnat helt för det just nu! När man har så mycket tid över så är det farligt, hamnar Väldigt ofta framför datorn och stirrar på inredning och kläder.. men himla mysigt är det att få lite inspiration!
Stan idag med elin och vi ska jaga lite smycken till juldagen. Klädvalet till Juldagen fick hon vara med och bestämma och hon motiverade sitt val grymt bra:) Sen har vi styrt upp nyårs där vi 2 ska ha hand om bordsplacering och fixa sånghäfte. Tyckte det lät otroligt bra, dock tyckte Sofia att det var väldigt lustigt att man måste vara 2st på Bordsplaceringsuppgiften när vi är mellan 7-10gäster...ja vad kan man säga, det är ju en extremt tuff uppgift!

To be free or not

att vara ledig är ju helt underbart. Då kan man ta en sovmorgon, ta en morgonpromenad med simba, se Jägarna 2, äta frukost i sängen och mysa med hunden tills han blir less.
Sen har jag insett att jag saknat fina norrländskan (i måttlig mängd)! Jag har det bra.

Schellefteå



Min duktiga brors kort från förra julen


Önskar att jag och Ella bodde grannar året runt. Då kunde vi sitta och prata i evigheter och gå mysiga kvällspromenader (förhoppningsvis blir det så i framtiden i norrland)! Jag tror att jag har berättat mycket av det jag berättade ikväll förut, men på nått sätt så fastnade vissa saker himla bra ikväll. En härlig känsla av kontroll,typ. Svårt att förklara, men det är en bra känsla iaf.
Nu är jag supertaggad på hela julen! Juldagen och nyårs kommer bli fantastiska! Imorgon ska jag på julkonsert med mamma och mormor, ska bli helt underbart!


"Ni tar fram det bästa i varandra"









Mitt lille land



Vaknade imorse och insåg att jag drömt om den där dagen i oslo. Allt gick så snabbt. Det som började med att vårat brandlarm gick och vi märkte att butiken mitt emot oss hade fått en krossad ruta, övergick till att hela staden var förstörd och en ö full av unga döda kroppar. Helt sjukt att detta hände.

och jag ställer inte frågan "vad ville du egentligen?"

Har knappt tittat på klockan någon gång idag och så tänker jag fortsätta resten av julen. Varit på stan med mamma och kollat ut lite julklappar. Lagat tacos och druckit glögg och fikat en massa bullar och pepparkakor. Jag kommer garanterat gå upp 10kg har jag insett under detta dygn. Men mamma säger att jag alltid är fin. Så då spelar det ju ingen roll!!

Snart ska jag krypa upp i  soffan och se Beck med mami och papi. Har nog sett den här Beck-filmen tusen gånger men dom är fortfarande heeelt perfekta på söndagkvällarna!


my weekend


Hela färden till sthlm där jag skulle övernatta kaosade. Började med att jag inte hade alla nycklar till lägenheten och kommer inte in (kl är 12 på natten). Ringer lite samtal och det ordnar sig. När jag sen stiger in i lägenheten är det KAOS! Byggarbetsplats i sinne. Så där gick det inte att sova. Blev några telefonsamtal där jag bad om att få en sovplats kl 1 på natten och vips satt jag i en taxi påväg bort från lägenheten. det löste sig bra som tur är och jag slapp sova ute!

På torsdagen möter jag suss på flygplatsen och båda blir helt chockade och vet inte riktigt hur vi ska bete oss. fantastiskt mysigt var det att ses även om det inte blev en allt för lång stund!
Landade i umeå, åt tacotallrik a la lina och mös massor:) Fredagen bestod av sovmorgon, shopping, mat och öl på NH, en galet bra förfest hos lina (med min bror,arvid och linas vänner...herregud vad 7 personer kan leva om!), sen en utgång på Corona som inte riktigt lever kvar i minnet. Men kul var det! Speciellt när lina kom fram och sa "nu går jag,hejdå" och jag skulle hitta hem själv. Tack lina tack! Det gick ju såklart inte så min bror fick bli räddaren!

På lördagen kl 16.45 satt jag på bussen påväg hem. Med en otroligt blandad känsla..en stor klump i magen, samtidigt som jag försökte tagga mig själv på en ny start. En helt ny start där jag sluta tänka allt för mycket i det förflutna. Mamma och pappa hämtade mig på busstationen och bjöd på entrecote och gott vin. Det är så skönt att vara hemma!

va händer på kära facebook 9 på söndagmorgonen?





Min första tanke när jag loggade in på facebook var: varför skriver så konstiga och osammanhängande statusuppdateringar??"

Justea, det var lördag igår och jag var spiknykter. Istället för ligga framför hinken så vaknar jag av att mamma kommer med frukost på säng och tänder ett ljus. Bakom henne tassar simba in och gnyr av lycka att jag äntligen vaknat och han har ännu en person att kunna tigga sötsaker ifrån. Btw; snön är här och det är helt fantastiskt vackert!


off till norrland!






Mina vänner och familj känner mig som personen som ska hinna med allt. Och då menar jag allt, eftersom jag avskyr att prioritera..blir alltid fel tänker jag. Har väll fått det mer eller mindre bekräftat ikväll att mamma alltid haft rätt; jag har smått damp och kan inte ta det lugnt! Tex, att vänta är det värsta jag vet...att vänta på bussen är typ det som får mig att få panikattackaer eftersom jag förlorad tid där jag hade kunnat göra nått vettigt. Men nu har jag bestämt mitt nyårslöfte; Jag ska sluta stressa!! Min nya mobil är som gjord för min nya livsförändring! När jag ställer larmet så står det hur många timmar och minuter det är kvar tills larmet piper. För många gånger står det mellan 4-6 timmar. Jag behöver sömn, men när ska man hinna är ju frågan?? Måste skapa bättre rutiner så inte pluggkvällarna kl 22.00 på Campus slutar som på bilden...eller som dagen då jag tog på mig min och sofias halsduk utan att tänka på det. När hon påpekade att jag tagit hennes halsduk ställde jag frågan "men vart är min??" Hm, kanske redan hänger runt halsen...



Tur nog så har jag inte riktigt tid med förändringen i veckan så skjuter på det... imorgon är det uppstigning 7 för att tvätta, sola, packa, laga lunch och sen åka till linköping för praktik kl 12. Efter den sätter jag mig på tåget till sthlm! Sover en natt där sen blir det flyg till Umeå. Ska bli fantastiskt att få hälsa på bror och lina och se hur de har det! På lördag blir det buss hem till skell där jag kommer krypa ner i soffan med mina päron och återhämta mig..

Första steget i att få fler sömntimmar är väll att inte blogga 01.14 på natten när jag ska upp 7?!

3 mammor i sthlm


jag undrar om du nångång är tillbaks dit igen och kanske undrar över mig

Jag borde hoppa jämfota av glädje. Mitt mål som jag hade för denna termin är uppnått; jag klarade terminstentan som jag Aldrig i mitt liv trodde jag skulle ta på första försöket. Ringde mamma och båda fick tårarna att börja rinna.
Sen så känns den kliniska tentan imorgon helt okej. Min MRSA är borta, jag åker till norrland på torsdag och imorgon ska jag äta middag med brudarna och krama dom hejdå. Men sen så dyker det upp saker som får hela kroppen att stelna till och man blir stundtals alldeles yr. Man måste sätta sig ner får att samla ihop tankarna för att kunna förstå. Man analyserar sönder vartenda ord tills man vet varken ut eller in. Den där styrkan man laddat upp med för att plocka fram vid rätt tillfälle finns inte där längre.

Men jag har inte tiden och orken att ta tag i detta nu. Jag har bestämt mig för att trycka undan den senare känslan och fokusera på att jag faktiskt har klarat av något som jag aldrig trodde jag skulle kunna göra och vara stolt över mig själv. Sen har jag något fantastiskt att se fram emot; norrland där familjen och ellabella med co finns!

Uppsala & stockholm!




I fredags åkte jag till uppsala direkt efter jobbet. Brorsan bjöd på middag, emma och hennes vänner bjöd på fest, stjärtlappen i trapphuset bjöd på blåmärken dagen efter, Värmlands nation bjöd på den bästa klubbmusiken, Max bjöd på flotta hamburgare och emma bjöd på världens mysigaste dialekt och gamla minnen:) På lördagen kl 08.00 bestämde jag mig för att tvätta mina byxor som jag helt skitiga. Emmas kompis uppskattade inte att jag bad om tvättmedel så tidigt. Jag skyller på att jag fortfarande var i sömnen/full och fick ett ryck! Vi somnade om och vaknade några timmar senare och startade dagen där gårdagen slutade; på Max!

Hoppade på tåget till sthlm. Sa "SUPRISE!!!" bästa mamma som blev så lycklig såå! Åt den godaste köttbiten sedan Brasilienresan och drack rött vin till som satte fint. Tackade för mig och for till Siris kompis som hade inflyttningsfest. I den FINASTE lägenheten jag sett & bjöd på gratis dricka, Ja tack! Kl 3 gick vi ut. Eller ja, vi kom utomhus men inte in på klubben eftersom de så vänligt satt upp en 22årsgräns där siri föll på mållinjen.

Söndagen bestod av ett evigt gäspande där mina föräldrar och deras vänner hade väldigt kul åt mig.Lunch med Nana och kristoffer. Tåg hem till norpan där jag bjöd in sofia och matilda w till lite julbak! Helt perfekt blev det! Dom bakade (sjuuuukt goda lussebullar) och jag gick runt och pysslade med att tända ljus och duscha åsånt..när jag var klar så var de klara med degen, king tyckte jag! Myste med 2:adventsfika (glögg och saffransbullar måste ju vara det bästa någon kommit på) och det blev en tidig kväll eftersom jag skulle upp 05.00 imorse...

Så en helg med Emma,brorsan,mamma&pappa,Siri,Nana, Sofia, Matilda w och en massa trevligheter. Kan ju enbart ha varit KING!

Bjurö Klubb



Min nya favoritlåt. Underbar och får en att tänka på alla mysiga sommrar jag spenderat i Bjurö Klubb!

sämst i världen

Hur kommer det sig att man allt för ofta lägger upp sin dag fel? Efter jobbet hade jag tänkt träna,äta,se greys och städa. Nh har jag ätit och sett greys, men inte kommit ut från köket ännu... plus så kom jag på den lysande idén att göra matådor i sinne så jag slipper det nästa vecka. så träningen? Njjaaaa... får väll äta ihjl mig istället. Skål.

breathe me

Praktik hela veckorna nu. Känns verkligen både och. När jobbet är som bäst så är det Fantastisk! Hjälpa andra (guuud så klyshit bullshit det låter som, men så sant) och känslan som man får när patienter visar uppskattning är helt underbar. Men som allt annat så är allting inte bara en dans på rosor. Man känner sig fruktansvärt dålig när man haft en dålig praktikdag, och ställer sig frågan; hur ska jag kunna gå ensam och klara av detta!? På ett sätt så tror jag faktiskt på mig själv och tror att jag kommer bli en grymt bra sjuksköterska! Samtidigt som det känns som att det dyker upp situationer hela tiden där man kan riskera en annans liv.. Sista jobbdagen imorgon för denna vecka sen är det väll bara att ta nya tag på måndag...det är väll sånt man ska försöka intala sig?

RSS 2.0